Co je acidobazická rovnováha? Jedná se o rovnováhu mezi kyselinami a zásadami v organismu. Je důležitá pro udržení stabilního vnitřního prostředí.
Když dojde k vychýlení ve prospěch kyselin, dochází k acidóze / poklesu pH /, pokud ve prospěch zásad, dochází k alkalóze / zvýšení pH /. Jako neutrální pH se označuje hodnota 7. Co je to pH? Číslo, které udává zda vodný roztok reaguje kysele nebo zásaditě!Při pH lišícím se o 1 stupeň se kyselost liší desetinásobně!!
Rozdíl mezi 2 stupni už představuje stonásobně vyšší koncentraci. Náš organismus potřebuje dostatek minerálů, aby udržoval normální pH! Jaké jsou příčiny překyselení? Špatné stravovací návyky - příliš mnoho cukru, alkoholu, nikotinu.. dále pak nepravidelná strava, nedostatek tekutin, nadměrné pití sladkých nápojů, nadměrný příjem kyselinotvorných potravin - vepřové, hovězí i telecí maso, uzeniny, hamburgery, rýže, čokoláda, pečivo, mléčné výrobky... a určitě stres! Pokud jsou lidé ve stresu - mají vysoké pH a tloustnou! Jak měřit pH? Orientační test na překyselení organismu lze provést z moči pomocí indikátorového papírku / zakoupíte v lékárnách /! Jak neutralizovat kyseliny? Detoxikací organismu prostřednictvím gelu Aloe Vera, vstřebatelnými minerály Probalance u žen 3x denně 3 tablety, u mužů 3x denně 4 tablety. Konzumací jídla a pití s vysokým obsahem zásaditých látek - voda s citrónem, zelenina-brokolice, okurky, rajčata, ředkev, ředkvičky, mrkev, celer,kapusta a ovoce- maliny, meruňky, pomeranče, hrušky, jablka dále pak olivy, fazole, mandle, proso / jáhly /, pohanka... Z mého pohledu se nejedná jen o srovnání acidobazické rovnováhy pro hubnutí, což je základní předpoklad jakékoliv redukce váhy, ale hlavně pro prevenci nemocí! Vždyť rakovina je nemocí č. 1. Veškeré záněty v těle vznikají na bázi kyselého prostředí, proto je nezbytné udržovat správné pH našeho těla!
názor lékaře